Citrom tárolása

Ünnepek közeledtével a sütő-főző háztartásokban drasztikusan nő az egy főre eső félbevágott citromok száma. Hogy ne kelljen penészesen, összeaszódva kidobnod a sajátjaidat, íme pár tanács:
- Ne vegyél vastag héjú citromot, mert abban csak a fehér héj sok: citromlé, reszelni való citromhéj kevés lesz. Lehetőleg sötétebb élénksárga, kemény citromot válassz.
- Ha csak egy csepp citromlére van szükséged, nem kell rögtön konyhakéssel nekiesni. Szúrd meg egy villával, hústűvel, úgy csöpögtess! A legtöbb citromlé kinyeréséhez így járj el!
Tárold körültekintően!
- Az egész citromokat egyenként, selyempapírba csomagolva tedd a hűvös kamrába! Több hétig eláll.
- A hűtőben való tároláskor gondolj rá, hogy egyre csökken a citromod C-vitamin-tartalma. Használd fel mielőbb.
- A félbevágott citromot a vágott felével lefelé fordítva tedd kristálycukros tálba, majd a hűtőbe.
- A lereszelt és/vagy szárított citromhéj tárolódobozát béleld ki sötét papírral, mert a fény árt neki.